Masser af champignoner, masser af sovs og gerne lidt ost, så er den helt klart hjemme. Sovsen holder dem lækre, møre og saftige – og så er det jo nemt, de passer sig selv i ovnen.
Det antal koteletter du mener der skal til – afhænger af hvor stort- eller småtspisende I er. Får vi gæster beregner jeg altid 1½ til hver af ca. 110-125 g
Fjern roden på champignonerne, skyl dem, og skær dem i skiver.
Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle.
Varm olien op i en stegepande, og brun koteletterne heri.
Tænd ovnen på 200° C.
Tag koteletterne af panden, og læg dem i et oliepenslet, ovnfast fad.
Krydr med tørret timian, salt og peber.
Hæld de flåede tomater, fløde og champignonskiver i panden, bring det i kog under omrøring, lad det simre et par minutter, smag til med salt og peber, og hæld det herefter over koteletterne.
Fordel revet ost ovenpå.
Sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter til koteletterne er møre – synes du osten bliver for mørk, kan du lægge et stykke stanniol over fadet.