Majspandekager er dejligt mættende, og så er de yderst velsmagende. Derfor er det som oftest også majspandekager jeg laver når vi skal have madpandekager.Både fyld og pandekager kan laves i forvejen så det kun er at fylde pandekagerne og gratinere dem der skal klares lige inden servering.
4.75 fra 4 stemmer
Samlet tid: 50 minutterminutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 6 majspandekager (på en pande med en diameter på 21 cm) – og tro mig de mætter, så det vil normalt være nok med 1½ pandekage pr. næse
Bland mel og majsmel sammen, og pisk mælken i lidt efter lidt.
Pisk æggene i, og lad dejen hvile tildækket i køleskab i minimum ½ time. Den kan sagtens tåle at stå i længere tid. Evt. kan du tilberede fyldet imens.
Pisk dejen op når den er færdig med at hvile.
Steg nu seks pandekager – én ad gangen – på en pande i det smeltede smør.
Rul pandekagerne sammen om fyldet, og læg dem med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drys med mere revet ost, og gratinér dem i ovnen ved 225° C i ca. 8 minutter.
Noter
På billedet er pandekagerne fyldt med en kødsauce lavet af hakket oksekød, hakkede gulerødder og hakkede porrer og smagt til med sambal oelek og sød mango chutney. Derforuden er der tomater, salat og revet ost i. Men som nævnt kan komme hvad som helst i dine pandekager.Så er majspandekagerne parate til at blive spist. Er du ikke lige til oksekød, så tag et kig nedenfor. Måske er der nogle forslag, der kan inspirere dig.