Det mest irriterende ved hjemmelavede tortillas er, at de bliver hurtigt tørre/stive, hvis ikke du holder dem varme. Det gør dem vanskelige at rulle/folde – hvis du vil lave wraps – uden at de knækker. Så enten skal du holde dem varme – f.eks. i ovnen – eller du kan fylde og rulle dem, lige så snart de er kommet af panden.
Bland mel, bagepulver og salt sammen, og kom smør i mindre stykker i, og rør eller ælt, så blandingen bliver ensartet smuldret – lidt ligesom revet ost.
Tilsæt vandet lidt ad gangen, til du har en fast, men lidt fugtig dej.
Form dejen til 8 omtrent lige store kugler, og lad dem hvile tildækket ved stuetemperatur i 10 minutters tid.
Rul kuglerne flade og runde, så de passer til din stegepande (20-25 cm i diameter) – de skal være papirstynde. Du skal nærmest kunne se igennem dem.
Læg en pandekage ad gangen over på en varm pande, og steg dem ca. 10 sekunder på hver side, til de har taget farve.
Læg de færdige pandekager over på en tallerken, og hold dem varme.