Bunden er lavet af kogte, sorte bønner – og allerede nu står du af, hvis du er bange for at prøve nye ting. Din undskyldning er sikkert, at du har smagt bønner, og du kan ikke lide dem, for de smager af mel. Nu må jeg så spørge: Hvad er en tærtebund normalt lavet af …?Bønner er fyldt med proteiner og fibre og er supersunde. De er også miljøvenlige og billige, og de mætter godt. Og det er vigtigt at få nok proteiner, hvis man undgår kød.Vælger du bønner på dåse, slipper du for iblødsætning og kogning. Bruger du tørrede bønner, skal du sætte dem i blød, i minimum 8 timer inden du koger dem.Du skal bruge 3 dl vand pr. 1 dl bønner. Kassér iblødsætningsvandet og bulderkog bønnerne de første 10 minutter. Så er du sikker på, at bønnernes lektinindhold er uskadeliggjort, så du undgår opkastninger, mavesmerter, diarré og kredsløbsforstyrrelser, som er det indtagelse af lektiner kan resultere i.Vægtændringsfaktoren fra tørret tilstand til udblødte og kogte er 2. Altså dobbelt op.