Pisk den græske yoghurt hurtigt ud i blandingen, og opløs gæren i det.
Bland sukker og salt i melet, og kom det i skålen.
Slå dejen sammen med en grydeske. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er for våd, men hellere for våd end for tør. Du kan altid tilsætte mere mel efterfølgende.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time ved stuetemperatur.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt i gennem.
Del dejen i 14 nogenlunde lige store dele og form dem til boller.
Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 250° C.
Lad bollerne hæve, til ovnen er varm – eller i hvert fald i ca. 15 minutter.
Pisk ægget sammen, og pensl bollerne med æg.
Sæt dem i ovnen, og bag dem i ca. 10-12 minutter, eller til de har taget farve og er gennembagte. Bank let på dem – hvis de lyder hule, er de gennembagte.
Noter
Tip I: Hvis du vil give bollerne et ekstra pift, så drys dem med groft kværnet hvedemel – f.eks. Semola – eller havregryn, efter du har penslet med æg, og inden du sætter dem i ovnen. Vil du have rosiner i bollerne, så kom ca. 75 g jumborosiner i melet, inden du kommer det i skålen.Tip II: Bollerne kan også bruges som madbrød/kuvertbrød. Lav dem lidt mindre – f.eks. halv størrelse, så der bliver 28 stk. ud af dem. Og form dem lidt mere ovale end runde. Drys med flagesalt eller groft salt, inden bagningen.