200gRøget laks – det kan både være fra en hel laks eller lakseside, eller det kan være laks i fine skiver, laksekoteletter eller laksetopping (som vel reelt set er ”rester”)
Skyl forårsløget, skær roden og evt. visne blade væk.
Skær forårsløget i tynde skiver – evt. halve, hvis de er meget tykke – også toppen.
Skyl radiserne, fjern rod og top, og skær radiserne i tynde skiver – evt. halve, hvis de er meget store.
Bland laks (gem lidt til pynt) med forårsløg (gem lidt af toppen til pynt) og radiser (gem lidt til pynt).
Du skal ikke salte – i hvert fald ikke hvis du kun bruger varmrøget laks, som er salt nok i sig selv.
Stil laksesalaten til side (koldt), til den skal anrettes og serveres. Jo længere tid den står, des bedre bliver den – alt med måde, selvfølgelig.
Skyl vårsalaten, og lad den dryppe godt af.
Anret laksesalaten på et stykke ristet toastbrød eller rugbrød, i tarteletter eller croissanter eller – som på billedet her – i ostekurve. De er nemme at lave. Læs mere om det efter opskriften.
Læg lidt vårsalat under, over og ved siden af laksesalaten, og pynt med lidt laksestykker, forårsløgtoppe, radiseskiver og ristede græskarkerner.