Når jeg laver kransekagestykker, bruger jeg min røremaskine, det reducerer arbejdsbyrden, men en elpisker kan også sagtens bruges, dog synes jeg, det er svært at ælte det pr. håndkraft.
Findel marcipanen ved at smuldre eller rive den ned i skålen. Rør flormelis og vaniljesukker i, og tilsæt derefter æggehviderne lidt efter lidt, indtil massen er ensartet.
Hæld kransekagemassen i en pose beregnet til fødevarer, og klip et hul i det ene hjørne på ca. 2 cm i diameter.
Sprøjt kransekagen ud i lange stykker. Skær stykkerne i 14 lige lange stænger, og form den til den klassiske, trekantede kransekageform. Læg dem på bagepladen med bagepapir, og bag dem i 8-10 minutter. Lad dem herefter køle af.
Rør en glasur af flormelis og vand – den skal være så tyk, at den kun lige kan presses ud af en frysepose (eller en tylle) med et lille hul på størrelse med en tændstik.
Pynt kransekagestykkerne med glasuren ved at køre sprøjteposen i zigzag hen over dem. Lad glasuren størkne, inden kransekagen serveres.
Elsker du kager så tag et kig med her hos Saxo på deres kagehylde. Her finder du de bedst bøger i Danmark om at lave kager!
Noter
Bagerens hemmelige tricks til kransekage
Tip I: Hvis du lader marcipanen hvile i ½-1 time, er den nemmere at forme.Tip II: Du får et pænere og glattere resultat, hvis du former kransekagestykkerne med fugtige fingre, så skyl dem i en smule koldt vand.Tip III: Kransekagestykker skal være bløde og lækre i midten og sprød udenpå.