Men jeg havde ikke nok squash – tænk, at jeg nogensinde skulle komme ud i den situation … Nå, men gulerødder havde jeg. Så derfor lavede jeg denne kage med en squash-bund foroven og en gulerodsbund forneden – og det kunne lige så godt havde været omvendt.
Pisk muscovadosukker, æg og smør sammen, bliv ved med at piske til sukkerkornene er opløst, og smørret udrørt.
250 g muscovadosukker, 4 æg, 100 g smør
Tilsæt mel, kanel, salt, vaniljepulver, bagepulver og natron, og bland det hele grundigt sammen til en dej.
325 g mel, 3 tsk. stødt kanel, ½ tsk. salt, 2 tsk. vaniljepulver, 2 tsk. bagepulver, 1 tsk. natron
Del dejen i to lige store portioner, og kom revet squash i den ene, og revet gulerod i den anden.
175 g squash, 175 g gulerod
Pensl to springforme med olie, og kom hver portion dej i hver sin springform.
Lidt olie til at pensle formen
Sæt bundene i en 190° varm ovn (varmluft) i ca. 30 minutter, eller til de er gennembagte.
Lad bundene køle en smule af, før de tages ud af formene, og lad dem køle helt af på en rist. De skal være HELT kolde, før ostecremen kommes på, ellers smelter den.
Rør flormelis, smør, flødeost og vaniljepulver sammen til en ostecreme.
150 g flormelis, 200 g flødeost naturel, 2 tsk. vaniljepulver, 125 g blødt smør
Skær evt. ”toppen” af den ene bund, hvis den er blevet lidt ”rund”.
Smør noget af ostecremen på den flade bund – frås gerne, der er rigeligt ostecreme – læg den anden bund oven på, og smør også den med ostecreme.
Drys lidt valnøddekerner over.
1 spsk. valnøddekerner eller anden pynt
Noter
Laver du kagen kun med squash, behøver du ikke dele den, og du behøver kun én springform. Kagen skal så have ca. 10-15 minutter længere tid i ovnen