Når du griller spyd, kan du lave en lækker marinade og pensle med, eller du kan pensle med lidt olie og krydre med salt og peber – og evt. andre krydderier – og så lave nogle dressinger, folk kan dyppe i. Men først skal spyddene lige grilles.
Bruger du bambus-/træspyd, så læg dem i vand i ca. 20 minutter til en halv time, før de skal bruges. Så undgår du, at de brænder.
Lav skiver af squash og aubergine på den lange led med en tyndskræller. Det er lidt sværere med auberginen end med squashen, men det kan lade sig gøre.
Skyl cherrytomaterne.
Skær rodstykket af champignonerne, og børst champignonerne rene for jord med en børste eller pensel med hår. Kan du undgå at skylle dem, er det det bedste, fordi de suger vand og mister smag ved skylning.
Skyl peberfrugten, fjern stok og frø, og skær peberfrugten i passende stykker.
Træd nu skiftevis ingredienserne på spyddene. Squash og aubergine rulles sammen, før de sættes på.
Pensl med olie, og drys med salt og peber.
Grill spyddene over indirekte varme i ca. 12-15 minutter. Det afhænger selvfølgelig af, hvad du har kommet på dine spyd, men dem på billedet fik et lille kvarters tid. Husk at vende nogle gange undervejs.
Noter
Tip: Brug to spyd til hvert grillspyd, sat med ca. 1 cm afstand. Det har den effekt, at ingredienserne ikke går så nemt i stykker, og at de ikke drejer rundt. Det gør det nemmere at lægge spyddene på grillen og at vende dem.