Lun vandet, så det er lunkent – ikke koldt og ikke varmt.
Opløs gæren i vandet, og tilsæt mel, sukker og salt.
Ælt det sammen, og ælt til sidst smørret ind i dejen, til du har en smidig, ensartet dej.
Læg dejen på et meldrysset bord – eller stort skærebræt – og lad den hæve tildækket i ca. en time.
Skræl, og riv gulerødderne på et ikke for groft rivejern – lidt finere end råkostsalat.
Lav en stor fordybning i midten af dejen ved at slå i den med dine knoer.
Kom gulerødder og solsikkekerner i fordybningen, og slå også æggene ud i den, og luk dejen sammen omkring det hele som en stor bolle.
Hak dejen i småstykker med en skarp kniv. Saml hele tiden æg, kerner og gulerødder sammen og ind i dejen, mens du hakker. Æg, gulerødder og kerner skal fordeles jævnt i dejen, som skal være hakket i små stykker, så den er ujævn.
Del dejen i 12 lige store stykker, og løft dem over på en bageplade – eller to – beklædt med bagepapir.
Lad dem hæve tildækket i en time.
Tænd ovnen på 200° C varmluft.
Bag bruddene i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.