Der kommer stadig nye ideer til, hvad du kan fylde i tarteletter, men høns – eller kylling – i asparges er stadig en hitter. Jeg laver kylling i asparges, det tager lidt af den gode fedmen, men det kan man jo kompensere for med fløde og smør.
Lidt sherry – et par teskefulde eller deromkring efter smag
Salt og peber
Sådan gør du
Smelt smørret – det må ikke brune – og tilsæt mel, mens du rører rundt, til du har en ensartet opbagning.
Tilsæt kyllingesuppe og evt. lidt af aspargesvandet lidt ad gangen, mens du pisker.
Tilsæt fløde, og kog saucen godt igennem, til den har en passende konsistens. Den må ikke være for tynd, men heller ikke tyk som en grød.
Skær kyllingekødet i mindre stykker, sådan på en 2-3 cm i længde og 1 cm i bredden eller noget i den retning. Dét en gourmet ville kalde mundrette stykker.
Kom kyllingekødet i saucen, og varm det hele godt igennem.
Smag til med sherry og lidt salt og peber.
Kom de varme høns i asparges i lune tarteletter – eller som på billedet i krustader. I så fald skal aspargeser og kød skæres mindre ud. Fyld gerne godt i.
Pynt evt. med lidt grønt – dild, grønne aspargeshoveder eller lignende.
Noter
Tip: Har du fået lavet for meget høns i asparges, kan du fryse det ned – altså inden det kommer i tarteletterne. Det kan blive en anelse grynet under genopvarmningen, men det forsvinder, når det er blevet kogt godt igennem.