Da jeg var barn, var makaroni, lange tykke pastarør – lige så lange som spaghetti, bare tykkere. Der var hul igennem, så man kunne bruge dem som sugerør. I dag er makaroni stadig tykke rør, men de findes i forskellige (korte) længder.
Det er lidt med forskel, hvilken type pasta jeg bruger til mac and cheese, men de skal ikke være for store, slet ikke være for lange, og de må heller ikke være for små. Dem på billedet hedder Amorosi, men de hedder sikkert noget andet, hvis de kommer fra en anden producent.
Kom mælk, laurbærblade og rosmarin i en gryde, og kog op ved svag varme og under jævnlig omrøring.
Kog makaroni efter anvisningen på emballagen, men sluk 4-5 minutter før, de ifølge anvisningen er færdige.
Riv parmesan og cheddar.
Smelt smørret, og tilsæt melet under omrøring, til du har en fast, ensartet masse.
Hæld den varme mælk i lidt ad gangen under omrøring (undlad at hælde laurbærblad og rosmarin i, eller fisk det op inden.
Lad saucen koge godt igennem i 5-7 minutter, og smag den herefter til med muskat, salt og peber.
Kom pastaen i saucen ved hjælp af en hulske – det gør ikke noget, at der følger lidt vand med.
Hæld osten i, og rør det hele grundigt sammen. Virker det tørt, så kom lidt af kogevandet fra pastaen i. Du skal forvente, at det bliver endnu mere tørt i ovnen.
Hæld nu hele herligheden over i et ovnfast fad, hvis gryden ikke kan tåle at komme i ovnen, og sæt det i ovnen i ca. 20 minutter, til det er gyldent på toppen.
Noter
Mac and cheese kan spises som det er, eller du kan spise det til f.eks. hotwings eller barbecuekyllingelår.Prøv også den mest populære opskrift på hurtigmums: Pandekager! – eller hvis det skal være sundt og samtidigt børnevenligt: Blomkålsmos