Men du kan også bage kagerne selv. Der skal lidt tid og flid til, men det er nu sjovere at servere hjemmebagte i stedet for hjembragte kager for dine gæster.
Kom mel, flormelis, smør og æg i røremaskinen, og rør det sammen til en ensartet dej, som sættes i køleskabet i ½ times tid.
Rør sukker og æggehvide sammen, og lad det trække ½ times tid, og ælt det herefter ind i marcipanen lidt efter lidt, til du har en ensartet masse.
Tænd ovnen på 190° C.
Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og stik den ud i 16 cirkler på ca. 8 cm – brug et glas eller en udstikker.
Læg en lille klat nougat på hver cirkel, og læg en kugle marcipanmasse på størrelse med en lille bordtennisbold oven på.
Fold dejen op omkring marcipanbolden, og fæstn den tre steder med et tryk hvert sted. Det er nemmest at gøre det samtidig, så du har modstand. Brug f.eks. venstre hånds pege- og tommelfinger og højrehånds pegefinger.
Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne. Lad dem herefter køle helt af.
Del chokoladen i mindre stykker, og smelt den i vandbad over en gryde eller i mikroovnen, og dyp bunden af napoleonshattene i den, og lad chokoladen stivne, inden du serverer kagerne.
Noter
Tip I: Hænger marcipanmassen i, når du arbejder med den, så tag en lille smule vand på hænderne, så slipper den nemmere.Tip II: For ekstra crunch, kan du drysse med finthakkede nødder, pistaciekerner eller lignende, inden du bager kagerne. Tryk dem lidt ned i marcipanen, så de bliver siddende. Eller du kan dyppe i kakaonips efter du har dyppet i den smeltede chokolade.