Når der er godt gang i bålet, kan du gå begynde på dejen.
Start med at blande de tørre ingredienser i en skål.
Derefter tilsættes mælken lidt ad gangen.
Pisk pandekagedejen godt, så der ikke er klumper i.
Til sidst slår du ægget ud i dejen, og pisker det i.
Når dejen har den rette konsistens, er den klar.
Imens er bålet blevet mere roligt og jævnt brændende.
Sæt nu risten på bålfadet og placer panden ovenpå.
Smid en klat smør på panden eller en slat olie.
Når smøret er smeltet og bruset af, eller olien ryger, er panden klar.
Hæld omkring ¾-1 dl dej i panden, når den er ordentlig varm
Bag pandekagen, til der ikke er mere flydende dej på oversiden.
Vend derefter pandekagen, og steg den færdig.
Læg den over på en tallerken, og gentag fra trin 12, til skålen er tom.
Noter
Bliver panden for varm, skal du hæve grillristen på bålfadet et niveau op. Er panden ikke varm nok, sænker du grillristen et niveau. Der er tre niveauer på Espegard bålfadet, så start altid i midten – og ”skru” så op eller ned efter behov.Skal du tilføre mere brænde undervejs, fjerner du panden og grillristen. Dernæst lægger du træet på, og sætter grillrist og pande tilbage igen.Velbekomme – og nyd både pandekager og bålsted. Vælger du et Espegard magen til det, vi har brugt, får du et solidt, gennemtænkt og særdeles holdbart bålsted, du kan have glæde af i mange år fremefter.