Jeg kan lide kødsovs med og uden tomat og ost, med grøntsager og krydderier, med megen eller lidt sovs. Jeg laver selv kødsovs på mange forskellige måder, men denne er én af favoritterne, både blandt voksne og børn.
Du kan bruge alle mulige andre grøntsager – kig hvad du har af rester.
Sådan gør du
Skyl bladsellerien, og fjern det nederste – og evt. øverste – grove.
Pil løget.
Skyl peberfrugten, og fjern kerner.
Du kan nu enten hakke alle grøntsagerne, eller du kan skære dem i mindre dele og give dem en tur i minihakkeren. Sidstnævnte er bedst, hvis der er grøntsagsforskrækkede munde til stede.
Varm et par skefulde olie godt op i en dyb pande eller fladbundet gryde.
Kom det hakkede kød i den ekstremt varme olie, og hak, pres og skub det i stykker – uden at vende det i første omgang.
Vend først rundt i kødet, når det er begyndt at blive brunt.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt de hakkede grøntsager, og lad dem svitse lidt med.
Tilsæt karrypasta og så meget kogende vand, som du synes, jeg bruger vel ½-1 dl eller deromkring. Du kan altid tilsætte mere hen ad vejen om nødvendigt.
Læg låg på, og skru ned, og lad kødsovsen simre, mens du laver pastaen.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, til den er næsten kogt.
Drys mel over kødsovsen, og læg igen låget på.
Rør rundt i kødsovsen, når melet er næsten eller helt absorberet.
Tilsæt de næsten kogte pastaskruer, og lad dem simre med, til de er perfekte.