1bdt.bredbladet persille – sådan ca. 1 lille håndfuld
Salt og peber
Sådan gør du
Kog pastaskruerne i let saltet vand efter anvisningen på emballagen, og lad den herefter dryppe af i et dørslag.
Kog æggene, til de er hårdkogte – eller evt. smilende.
Hæld tunen i en sigte, og lad den dryppe godt af. Del den herefter grundigt med en gaffel.
Hæld kogende vand over de frosne ærter, til de er tøet, og kom dem så i et dørslag eller en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Pil rødløg, og skær det i tern.
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Fjern det træede stykke, hvor blomsten har været, og drys tomatbådene med lidt salt.
Pil æggene, skær dem i både, og drys med lidt salt.
Skyl den bredbladede persille, og pluk bladene af stilkene, som kasseres eller bruges i en grøntsagsbouillon – altså stilkene ikke bladene, bladene skal i pastasalaten.
Bland alle ingredienserne. Vær lidt varsom med æggene, så blomme og hvide ikke adskilles.
Drys med lidt friskkværnet peber.
Noter
Pastasalat kan serveres kold eller lun og evt. med hjemmelavede flutes.Til pastasalaten serverer jeg en dressing: