Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Amerikansk farsbrød med bacon og oksekød
Et farsbrød der ligger blandt mine favoritter er amerikansk – guderne skal vide hvorfor det er amerikansk – farsbrød med bacon og oksekød. Så den opskrift kommer her.
5
fra
4
stemmer
Samlet tid:
1
time
time
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Antal:
4-6 personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
løg
▢
200
g
champignoner
▢
75
g
valnøddekerner
▢
Lidt olie
▢
2
fed
hvidløg
▢
500
g
hakket oksekød
▢
1
dl
rasp
▢
1
æg
▢
1
bdt.
bredbladet persille
▢
2
spsk.
tomatketchup
▢
1
spsk.
stærk sennep – f.eks. dijon
▢
1
spsk.
worcestershire sauce – og nej
det er ikke grunden til, at farsbrødet er amerikansk, for det er en engelsk sauce
▢
8-10
skiver
bacon
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° C.
Hak løg og champignoner fint.
Varm lidt olie i en pande, og steg løget, til det er blødt – det skal ikke tage farve.
Tilsæt champignonerne og presset hvidløg – begge fed.
Stil panden til side i 5 minutter, når alt væde er fordampet.
Hak imens valnøddekernerne og den bredbladede persille fint.
Bland alle ingredienser – undtagen baconskiverne – til en ensartet fars.
Form farsen som et franskbrød, og læg det i et ovnfast fad penslet med lidt olie.
Læg baconskiverne på tværs hen over farsbrødet og lidt ind under brødet.
Sæt fadet i ovnen, og bag brødet i ca. 50-60 minutter, til farbrødet er gennembagt.
Lad farsbrødet hvile ca. 5 minutter, inden du skærer det i tykke skiver.