Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bagte tomater i ovn
Vi snupper de små tomater først – de skal trods alt have længst tid … Du kan også bruge store tomater til denne opskrift, men jeg synes, de små ser mere indbydende ud, og maden skal jo også gerne være indbydende.
5
fra
4
stemmer
Samlet tid:
1
time
time
5
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
500
g
små tomater – evt. lidt flere
hvis det er tomater på stilk
▢
2-3
fed
hvidløg efter smag
▢
2
tsk.
tørret oregano
▢
1-2
spsk.
balsamicoeddike
▢
1-2
spsk.
olivenolie
▢
2
tsk.
sukker
▢
1
tsk.
salt
▢
½
glas sorte oliven
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170° C varmluft.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve – eller giv dem et dybt snit (se forklaring herunder).
Læg tomaterne i et ovnfast fad eller på bageplade.
Pil hvidløgsfeddene, hak dem fint, og fordel dem over tomaterne.
Drys med tørret oregano.
Fordel eddike, olie sukker og salt over tomaterne, sæt fadet i ovnen, og bag tomaterne i en time.
Bland med oliven.
Tomaterne kan spises varme eller lune.