Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Blomkålspizza - opskrift
Du bestemmer som sagt selv fyldet i din pizza. I det her forslag har vi taget udgangspunkt i en klassisk og enkel pizza med skinke, ost og tomat.
5
fra
2
stemmer
Ret:
vegetarisk
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
1
pizzabund
Calories:
1728
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
blomkålshoved
▢
1-2
fed
hvidløg – efter smag og behag
▢
30
g
parmesan
▢
30
g
mozzarella
fast
▢
1
æg
▢
1
tsk.
oregano
▢
Lidt olie
▢
1
dl
pofiber for at suge væsken
Pofiber kan købes her
▢
140
g
tomatsauce
flåede tomater eller tomatpasta/-puré
▢
250
g
skinke
▢
100
g
mozzarella
fast
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220° C med en bageplade i.
Fjern de grønne blade fra blomkålen, og riv den, så den får en struktur ligesom ris – blomkålsris.
Kom dine blomkålsris i en skål, overdæk skålen, og stil dem i mikroovnen i ca. fire minutter.
Hæld blomkålsrisene ud på et godt sugende viskestykke, og lad dem køle lidt af.
Riv imens parmesan og mozzarella, og bland det sammen.
Vrid så meget væske ud af blomkålsrisene som muligt ved at vride/presse viskestykket om dem.
Bland blomkålsris, (pofiber hvis du har valgt at bruge det), æg, presset hvidløg og oregano grundigt sammen.
Pensl med lidt olie på et stykke bagepapir, og fordel og form din blomkålspizzadej på det olierede bagepapir.
Fjern evt. overskydende væde ved at duppe din ovnklare pizzabund med køkkenrulle.
Tag bagepladen ud af ovnen, og træk bagepapir og bund over på pladen.
Sæt pladen med pizzabunden i ovnen i ca. 10 minutter, til den er blevet let gyldenbrun.
Skær imens skinken i strimler, og riv osten.
Tag bagepladen ud af ovnen, og fordel tomatsauce, -puré eller de flåede tomater på pizzabunden.
Fordel skinken på pizzabunden og dernæst revet ost.
Sæt pizzaen i ovnen i yderligere fem minutter, til osten er smeltet.
Eller – som sagt – fordel dit favoritfyld på pizzabunden. En himmerigsmundfuld uden lige.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
1728
kcal
|
Kulhydrat:
127
g
|
Protein:
119
g
|
Fedt:
85
g
|
Mættet fedt:
39
g
|
Flerumættet fedtsyre:
7
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
32
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
442
mg
|
Natrium:
4738
mg
|
Kalium:
4049
mg
|
Fiber:
21
g
|
Sukker:
22
g
|
Vitamin C:
294
mg
|
Calcium:
1311
mg
|
Jern:
10
mg