Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Brunkål opskrift
Når jeg laver brunkål, laver jeg det som en selvstændig ret med kød og det hele i gryden. Du får lige opskriften.
4.46
fra
11
stemmer
Samlet tid:
3
timer
timer
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Calories:
668
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
hvidkålshoved – ikke det største du kan finde
men sådan et mellemstort et
▢
150
g
røget bacon – jeg kan godt finde på at bruge lidt mere eller lidt mindre bacon og tilsvarende mindre eller mere flæskekød
▢
50
g
sukker
▢
30
g
smør
▢
350
g
flæskekød i tern – eller som det passer op til 500 g kød og bacon tilsammen
▢
3-4
store kartofler
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Snit kålen fint – et mandolinjern eller en gammeldags ostehøvl er god at snitte kål med.
Kom salt over kålstrimlerne, og lad dem trække i 5 minutters tid.
Skær baconen i mindre tern.
Skyl kålen grundigt, og lad den dryppe lidt af.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
Smelt sukkeret i en stor gryde, hvor der er plads til både kål og kød.
Tilsæt margarine, og lad det smelte sammen med sukkeret.
Tilsæt kålen lidt ad gangen – sådan en god håndfuld ad gangen er meget passende.
Brun al kålen, til den er gyldenbrun.
Lav en fordybning, og kom kød og bacon i fordybningen, og dæk med kartoflerne.
Læg låg på, og lad det hele simre, til kålen er kogt, kartoflerne udkogt, og kødet er mørt. Det tager 2-2½ times tid.
Rør undt i retten, så det hele bliver blandet godt.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
668
kcal
|
Kulhydrat:
54
g
|
Protein:
26
g
|
Fedt:
40
g
|
Mættet fedt:
16
g
|
Kolesterol:
104
mg
|
Natrium:
401
mg
|
Kalium:
1384
mg
|
Fiber:
9
g
|
Sukker:
21
g
|
Vitamin C:
115
mg
|
Calcium:
122
mg
|
Jern:
3
mg