Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Langtidsstegt gås – opskrift
Du kan stort set tilberede en gås på samme måde som en and – dog med længere stegetid. En kalkun er mere tør i det og skal helst farseres. Men nu er det hverken and eller kalkun det skal handle om, men gås.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
7
timer
timer
35
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
6
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
gås på 5-6 kg
▢
500
g
æbler
▢
1
spsk.
sukker
▢
250
g
svesker uden sten
▢
5-6
dl
suppe eller vand
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250° C.
Klargør gåsen ved at fjerne indvendigt fedt, årestammer osv.
Kom et par skefulde af fedtet i en bradepande.
Skær halsen af, og gem den sammen med hjerte og kråse – det kan du koge sovs på.
Skræl æblerne, skær æblerne i både, fjern kernehuset, og drys æblebådene med sukker.
Kom svesker og æbler ind i gåsen.
Luk med kødnåle, eller sy den sammen.
Gnid gåsen med salt og peber udvendigt.
Smelt fedtet i bradepanden ved at sætte den i den varme ovn.
Læg gåsen i bradepanden, og brun den i ca. 20 minutter – halvdelen af tiden med brystet opad og den anden halvdel af tiden med brystet nedad.
Skru ned til 130° C, lad gåsen blive liggende på brystet.
Hæld fedtet fra, og suppe eller vand ved, når gåsen har stegt i ca. 45 minutter.
Dryp stegesky hen over gåsen, og gentag hver halve time herefter.
Vend gåsen med brystet opad efter tre timer.
Hæld skyen fra efter yderligere tre timer i ovnen, hæld koldt vand over gåsen, og efterbrun ved 230° C på varmluft, til skindet er sprødt og gyldent.