Go Back
+ servings
blomkålsris

Blomkålsris opskrift

Det er som nævnt ganske enkelt at tilberede blomkålsris. Der skal ikke mange ingredienser til, og tilberedningstiden er kort.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Vegetar
Samlet tid: 18 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 36kcal

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved Riv rigeligt. Det kan holde sig længe i køleskabethvis det opbevares i en lukket plasticpose beregnet til madvarer.
  • Krydderier løg, hvidløg, tørrede krydderurter, karry, chili, paprika, revet muskatnød, salt og peber. Dit valg!
  • Lidt kokosolie eller kogende vand.

Sådan gør du

  • Fjern de grønne blad fra blomkålshovedet, og riv blomkålen på et rivejern, så det får struktur som ris – du kan også bruge en foodprocessor eller blender, men det giver ikke helt den rigtige struktur.
  • Svits evt. krydderier og løg i olien, uden at det bruner.
  • Tilsæt blomkålen og svits yderligere i fem minutters tid – igen uden det bruner.
  • Hvis du ikke ønsker at bruge olie, kan du blot hælde kogende vand over blomkål og krydderier og lade det trække et par minutter, før det hældes i en si.
  • Smag de varme blomkålsris til.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 36kcal | Kulhydrat: 7g | Protein: 3g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 43mg | Kalium: 430mg | Fiber: 3g | Sukker: 3g | Vitamin C: 69mg | Calcium: 32mg | Jern: 1mg