Go Back
+ servings
baklava

Baklava

Men uanset om det er det ene eller det andet land, så får du her en opskrift på baklava. Og den er super lækker!
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Albansk, Græsk, Tyrkisk
Samlet tid: 45 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • tsk. revet skal af en citron
  • 560 g sukker + 2 spsk.
  • ½ dl citronsaft
  • 90 g honning
  • 2 spsk. orangeblomstvand
  • 300 g valnødder
  • 300 g mandler
  • 2 tsk. kanel
  • 200 g smør
  • 375 filodej

Sådan gør du

  • Bring 3¾ dl vand, citronskal og de 560 g sukker i kog, og kog under omrøring, til sukkeret er opløst.
  • Kog i 5 minutter, og lad det herefter simre i 5 minutter.
  • Tilsæt citronsaft, honning og orangeblomstvand, og kog videre i et par minutter.
  • Sæt gryde med indhold i køleskabet til afkøling.
  • Tænd ovnen på 170° C konventionel varme.
  • Smelt smørret.
  • Hak nødder og mandler, og bland dem sammen med de 2 spsk. sukker samt kanel.
  • Smør en bradepande (ca. 30 x 27 cm) med smeltet smør.
  • Del filodejen i 12 lige store stykker, og rul dem ud i plader, der passer til bradepanden.
  • Dæk bunden af bradepanden med et lag filodej.
  • Smør filodejen med smeltet smør.
  • Læg endnu et lag filodej, som smøres med smeltet smør.
  • Fortsæt til der er 6 lag filodej, som er smurt med smeltet smør.
  • Kom de hakkede nødder og mandler på.
  • Forsæt med filodej og smør, filodej og smør, til der ikke er mere filodej.
  • Tryk det sidste lag filodej ned, og skær et rombemønster i det.
  • Hæld evt. overskydende smør over.
  • Bag baklavaen i 30 minutter, og skru herefter ned til 150° C, og bag i yderlige 30 minutter.
  • Tag kagen ud af ovnen, og skær den ud efter rombemønstret.
  • Hæld siruppen (den i køleskabet) over kagen.