Go Back
brunkål

Brunkål opskrift

Når jeg laver brunkål, laver jeg det som en selvstændig ret med kød og det hele i gryden. Du får lige opskriften.
5 fra 4 stemmer
Samlet tid 3 t
Antal 4 personer
Kalorier 668 kcal

Ingredienser
  

  • 1 hvidkålshoved – ikke det største du kan finde men sådan et mellemstort et
  • 150 g røget bacon – jeg kan godt finde på at bruge lidt mere eller lidt mindre bacon og tilsvarende mindre eller mere flæskekød
  • 50 g sukker
  • 30 g smør
  • 350 g flæskekød i tern – eller som det passer op til 500 g kød og bacon tilsammen
  • 3-4 store kartofler
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Snit kålen fint – et mandolinjern eller en gammeldags ostehøvl er god at snitte kål med.
  • Kom salt over kålstrimlerne, og lad dem trække i 5 minutters tid.
  • Skær baconen i mindre tern.
  • Skyl kålen grundigt, og lad den dryppe lidt af.
  • Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  • Smelt sukkeret i en stor gryde, hvor der er plads til både kål og kød.
  • Tilsæt margarine, og lad det smelte sammen med sukkeret.
  • Tilsæt kålen lidt ad gangen – sådan en god håndfuld ad gangen er meget passende.
  • Brun al kålen, til den er gyldenbrun.
  • Lav en fordybning, og kom kød og bacon i fordybningen, og dæk med kartoflerne.
  • Læg låg på, og lad det hele simre, til kålen er kogt, kartoflerne udkogt, og kødet er mørt. Det tager 2-2½ times tid.
  • Rør undt i retten, så det hele bliver blandet godt.