Go Back
omelet

Omelet opskrift

Jo større en omelet er, jo sværere er den at håndtere. Sædvanligvis laver man ikke omeletter på mere end 5-6 æg. Jeg laver altid portionsomeletter – 2 æg pr. stk. Og skal der laves mere end én – hvilket der ofte skal – sættes de i ovnen og holdes varme ved ca. 80-100° C. Selvom du skal lave mange, er det ikke noget, der tager lang tid. Det afhænger selvfølgelig af fyldet – skal der snittes og hakkes, skal det ristes eller koges. Men alt fyldet laver du jo samtidig. Det er kun omeletterne, der bliver tilberedt hver for sig.
4 fra 4 stemmer
Samlet tid 20 min
Ret Hovedret, Morgenmad
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 1 personer
Kalorier 142 kcal

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 2 spsk. fløde – gerne den fede
  • ½ spsk. revet ost – gerne cheddar
  • fyld – hvad du kan lide eller hvad du har af rester i køleskabet og grøntsagskurven. Det kan være ristede, kogte eller rå ingredienser. Det er kun fantasien, der sætter grænser
  • 1 tsk. smør - eller stegemargarine
  • Salt og peber samt evt. andre krydderier – karry, paprika, løgpulver, hvidløgssalt – eller krydderurter – purløg, timian, oregano, tørrede krydderurter

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og fløde sammen.
  • Tilsæt revet ost, salt, peber og evt. andre krydderier og krydderurter, og bland det hele godt.
  • Smelt smørret på en lille stegepande, skru ned til medium varme, og hæld æggemassen på.
  • Skub lidt i massen med en paletkniv, indtil omeletten begynder at stivne.
  • Når omeletten er svampet lægger du fyldet på halvdelen af omeletten, og lader det varme med.
  • Luk den anden halvdel ind over fyldet, læg den over på en tallerken, og sæt evt. omeletten i ovnen, og begynd på næste omelet.