Go Back
+ servings
stegeben

Opskrift på stegeben i gryde

Stegeben kan laves på grillen (som revelsben), i ovnen eller i gryde. Jeg kan bedst lide dem, når de bliver lavet i gryde. Jeg synes, det giver det mest saftige resultat.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 kg kødfulde stegeben
  • 30 g stegemargarine eller smør
  • 1-2 laurbærblade
  • 1 spsk. mel
  • ½ l valgfri bouillon – jeg bruger oksebouillon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag den store gryde frem, og brun smørret eller margarinen i den. Brun herefter stegebenene på alle sider – evt. ad flere gange. Drys salt og peber over.
  • Kom laurbærblade(t) i gryden, og drys melet over, og vend stegebenene rundt i det, til al melet er opsuget.
  • Tilsæt bouillon, dæmp varmen, læg låg på, og lad det simre i 1-1½ time, til kødet er så mørt, at det næsten falder fra benene.
  • Tag stegebenene op, og hold dem varme. Fjern laurbærblade(t), og skum sovsen for fedt om nødvendigt. Smag til med salt og peber.