Go Back
+ servings
Tykstegsbøffer

Tykstegsbøffer – tilberedning

På billedet har jeg serveret bøfferne med pestokartofler, pestosmør og lidt salat, men du kan også servere med pommes frites og bearnaisesovs eller hvidløgs-/kryddersmør og dampede grøntsager.
5 fra 2 stemmer
Ret: Hovedret
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Kalorier: 775kcal

Ingredienser

  • 4 tykstegsbøffer
  • 2 spsk. olie
  • 20 g smør
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 800 g små kartofler
  • 3 spsk. grøn pesto – gerne hjemmelavet persillepesto
  • 60 g smør

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne møre i let saltet vand – ca. 20 minutter. Hvis skrællen er fin, behøver du ikke at skrælle dem. Det sparer både tid, formindsker madspild og forhindrer vitaminer i at gå tabt.
  • Rør smørret blødt med 1 spsk. pesto, og sæt det på køl, til det skal bruges.
  • Krydr bøfferne med salt og peber.
  • Brun dem ved kraftig varme på begge sider.
  • Steg dem i olie og smør, til de er som ønsket – se herunder. Vend gerne flere gange undervejs, og hæld stegefedt over dem med en ske.
  • Lad bøfferne hvile, mens du laver kartoflerne færdig.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe tørre ved at sætte dem på den stadig varme kogeplade.
  • Kom 2 spsk. pesto i og vend rundt.

Noter

Servér bøfferne med en klat pestosmør og lækre pestokartofler.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 775kcal | Kulhydrat: 35g | Protein: 50g | Fedt: 49g | Mættet fedt: 25g | Kolesterol: 181mg | Natrium: 279mg | Kalium: 1448mg | Fiber: 4g | Sukker: 2g | Vitamin C: 39mg | Calcium: 43mg | Jern: 5mg