Go Back
+ servings
Kogt torsk

Kogt torsk med sennepssovs – opskrift

Retten tilberedes sædvanligvis af en hel, renset torsk. Uden hoved, men med ben. Den koger du så hel eller skærer i ca. 5-8 cm store stykker og koger stykkerne – med ben og det hele. Det giver smag til både fisk og lage. Du kan også bruge torskefileter, men så bliver smagen ikke så kraftig.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 35 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 l vand
  • 1 dl eddike
  • 1 laurbærblad
  • 6 peberkorn
  • 1 renset torsk uden hoved
  • 3 dl suppe kogevand fra torsken
  • 30 g smør
  • 3 spsk. mel
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk. fiskesennep grovkornet sennep
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bring vand, eddike, laurbærblad, peberkorn og et par skefulde salt i kog i en gryde under låg.
  • Skær imens torsken i 5 cm tykke skiver.
  • Kom torsken i den kogende lage, læg låg på, bring i kog igen, og tag derefter gryden af varmen.
  • Lad torsken stå i lagen i 10 minutter under tætsluttende låg.
  • Skum 3 dl af suppen, og si den.
  • Smelt smørret i en lille gryde. Det skal ikke brune.
  • Rør melet i, så du får en glat, jævn masse.
  • Tilsæt siet suppe og mælk lidt ad gangen, til sovsen har den rette konsistens.
  • Lad sovsen koge i ca. 5 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kog op, og tilsæt sennep.
  • Tag gryden af varmen. Sovsen skal ikke koge efter senneppen er tilsat, da den så kan blive bitter.