Fjern de grønne blade og stokken fra blomkålen, og del blomkålen i små buketter.
Damp blomkålen i vand. Det skal dampes ikke koges – dvs. en smule vand i en gryde, en dampindsats eller en sigte i gryden. Blomkålen i indsatsen, så den ikke kommer i forbindelse med vandet. Låg på gryden. *
Damp blomkålen i 10-15 minutter, til den er mør – helt mør. Tidsforbruget afhænger naturligvis af størrelsen på buketterne.
Hæld kålen i en foodprocessor, sammen med smør og krydderier og lidt salt.
Kør nu kålen jævn og moset. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed, og tilsæt aldrig væske, så bliver mosen våd og sjasket. Skrab det, der sætter sig på siderne ned en gang imellem, så alt kommer med. **
Smag yderligere til, når mosen har fået den perfekte konsistens.
* Hvis du ikke kan finde ud af at dampe, kan du koge blomkålen i lidt vand, og efterfølgende presse vandet ud af den ved at komme den i et dørslag og dræne den med hjælp fra en kartoffelpresser.
Noter
** En elpisker (med piskeris) kan også bruges, hvis du ikke er den lykkelige ejer af en foodprocessor.