Go Back
+ servings
tabouleh

Opskrift på tabouleh salat

Denne udgave af tabouleh består bland andet af persille – masser af persille. Salaten er velegnet til at spise som den er – for eksempel til frokost – eller som tilbehør til alt hvad du ville kunne finde på at servere salat til. Når jeg serverer denne tabouleh som tilbehør til eksempelvis koteletter, serverer jeg ikke andet til end et stykke brød – ingen kartofler ris eller lignende.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 35 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 4 bundt bredbladet persille hakket rigtig fint
  • 1 bundt frisk mynte hakket rigtig fint
  • 5 tomater – en mellemstørrelse
  • 1 lille løg
  • ½-¾ dl olivenolie
  • ½-¾ dl bulgur
  • 1 dl friskpresset citronsaft – Husk at smage til det skal være surt!
  • ½ tsk salt -men husk at du smager til
  • 1⁄3 tsk libanesisk de 7 krydderier

(De 7 krydderier er et krydderimix af krydderier såsom allehånde, kommen, gurkemeje, saffron og meget mere. Dette krydderi bliver primært brugt at det mellemøstlige køkken og det græske køkken. Du kan købe dette krydderi hos mange danske grønthandlere. )

    Sådan gør du

    • Hak tomaterne i rigtig fine stykker og kom det i en skål
    • Hak løget rigtig fint også og kom det ovenpå tomaterne i skålen (hvis det skal serveres med det samme, så kom bulguren ned i med tomaterne og løget så det kan trække af tomatens saft)
    • Sker stilkene af persillen og hak det rigtig fint
    • Sker stilkene af mynten og hak det også rigtig fint
    • Derefter tager du persillen og mynten og kommer det i blød
    • Kom det persille/mynte blandingen i et dørslag og lad vandet sive ud men du lige vasker det en gang til.
    • Kom persille/mynte blandingen i skålen med tomat/løg/bulgur blandingen.
    • Kom olivenolien, citronsaften, salt og 7 krydderier.