Go Back
+ servings
persillesovs

Nem persillesovs

Den anden er denne nemme og hurtige persillesovs – den jeg lærte at lave efter min første kogebog, jeg selv købte, da jeg flyttede hjemmefra, og som jeg stadig bruger. Både kogebogen og opskriften på persillesovs, som står på side 198.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 10 g smør/margarine – eller fedtstof fra det stegte flæsk
  • Citronsaft
  • 3 spsk. hakket persille – kruspersille
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pisk mel og mælk sammen til en klumpfri væske.
  • Tilsæt fedtstof.
  • Varm op under stadig omrøring, og kog sovsen, til melsmagen er væk – stadig under omrøring.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede persille, og bland den i sovsen.