Go Back
+ servings
Bagte tomater

Bagte tomater i ovn

Vi snupper de små tomater først – de skal trods alt have længst tid … Du kan også bruge store tomater til denne opskrift, men jeg synes, de små ser mere indbydende ud, og maden skal jo også gerne være indbydende.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g små tomater – evt. lidt flere hvis det er tomater på stilk
  • 2-3 fed hvidløg efter smag
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1-2 spsk. balsamicoeddike
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ glas sorte oliven

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170° C varmluft.
  • Skyl tomaterne, og skær dem i halve – eller giv dem et dybt snit (se forklaring herunder).
  • Læg tomaterne i et ovnfast fad eller på bageplade.
  • Pil hvidløgsfeddene, hak dem fint, og fordel dem over tomaterne.
  • Drys med tørret oregano.
  • Fordel eddike, olie sukker og salt over tomaterne, sæt fadet i ovnen, og bag tomaterne i en time.
  • Bland med oliven.
  • Tomaterne kan spises varme eller lune.