Det her er en basisopskrift på havregrynskugler. Her kan du nemt tilføje det ene eller det andet afhængig af, hvordan du vil have dine havregrynskugler. Under opskriften finder forslag med kaffe, rom, vanilje og marcipan, men kun fantasien sætter grænser!
100gsmør kan evt skiftes ud med piskefløde. Smøren må meget gerne være ved stuetemperatur.
Eventuelt 75 g kokosmel.
Sådan gør du
Bland havregryn, flormelisog kakao sammen.
Tilsæt smøren eller piskefløden og rør dejen indtil den er fast.
Så former du dejen til små kugler. Du kan eventuelt rulle havregrynskuglerne i kokosmel for at pynte kuglerne som på billedet.
Lad havregrynskuglerne stå i 2-2½ time i køleskabet med dække over for at blive kølige og lidt mere faste i det.
Noter
Hvis smøren ikke er ved stuetemperatur, så kan det være en ide, at bruge en røremaskine eller blender til at røre det hele sammen, og ja det bliver lige så lækkert på den måde – bare lidt mere besværlig og med lidt mere opvask.