Go Back
churros

Churros opskrift

Churros laves af en vandbakkelsesdej, som bliver stegt/kogt i varm olie. (Du kan se mere om vandbakkelser her.) Derefter drysses de med flormelis og/eller kanelsukker, eller de kan dryppes med smørbart chokoladepålæg.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 3-4 personer

Ingredienser

  • dl vand
  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 1 knsp. vaniljesukker eller -pulver
  • ½ tsk. kanel
  • 1 knsp. salt
  • 175 g mel
  • 1 æg
  • Smagsneutral olie til stegning

Forslag til tilbehør

  • Kanelsukker – 1 del kanel til 3 dele sukker
  • Flormelis
  • Smørbart chokoladepålæg
  • Chokoladesauce

Sådan gør du

  • Bland vand, smør, sukker, vaniljesukker, kanel og salt i en lille gryde, og bring det i kog.
  • Tag gryden af varmen, og tilsæt melet under omrøring – evt. i røremaskinen.
  • Rør, til dejen er smidig og glat.
  • Tilsæt æg, og rør grundigt.
  • Hæld olie i en tykbundet gryde, og varm det op til det er 180° C. Brug et termometer, eller prøv at komme en lille klat dej i olien. Når den syder og bobler omkring dejen, er den varm nok. Pas på den ikke bliver for varm, for så bliver dine churros for mørke, inden de er færdige.
  • Hæld dejen i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sprøjt 10 cm lange dejstrimler ned i den varme olie – brug en kniv eller saks til at skære/klippe dejen med.
  • Lad dem koge i olien i et par minutter, vend dem, og kog dem færdige på den anden side. På den måde får de en ensartet farve over det hele.
  • Tag dem op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir – f.eks. køkkenrulle. Drys med flormelis og kanelsukker eller begge dele, eller dryp med chokolade, og nyd de sprøde churros lune.