Knæk valnødderne, og fjern også den tynde indvendige skal.
Giv valnøddekernerne et kort opkog i vand i et par minutter, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
Skyl appelsinen, og skær skrællen i tynde strimler – undgå at få det hvide med, det er bittert. Jeg bruger et juliennejern/citrusskræller, det er et uundværligt stykke værktøj, hvis du ofte skal bruge skræl fra citrusfrugter.
Pres ½ dl appelsinsaft uden kerner af appelsinen.
Kom honning og balsamicoeddike i en lille gryde eller kasserolle, og bring det i kog.
Tilsæt valnødder, appelsinskal og -saft, bring det i kog, og lad det koge ved middel varme i 5 minutters tid, til det bliver sirupsagtigt – eller får den tykkelse, du ønsker. Vær opmærksom på, at det bliver lidt fastere, når det er kølet af.
Hæld de syltede valnødder i en skål eller glas, og lad dem trække tildækket i minimum 2 timer ved stuetemperatur.