Go Back
+ servings
Gremolata

Gremolata – opskrift

Som nævnt laves gremolata af bl.a. persille. I det italienske køkken vist nok bredbladet persille. Det er lidt med forskel, hvilken persille jeg bruger. Det kommer helt og holdent an på, hvilken persille jeg har i huset – eller i haven. Gremolataen på billedet er lavet med kruspersille. Men fremgangsmåden er den samme.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 5 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor håndfuld persille
  • 2 fed hvidløg
  • Skal af 1 økologisk citron

Sådan gør du

  • Skyl persillen, og lad den dryppe godt af, eller slyng den i et viskestykke.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem – de skal ikke i hvidløgspresseren.
  • Skyl citronen, og skær den gule del af skrællen af, og snit den fint, eller riv den.
  • Hak persillen groft, og bland alle ingredienserne sammen.

Forholdet mellem ingredienserne skal nogenlunde væreo del hvidløg

* 1 del hvidløg

* 2 dele citronskal

* 3 dele persille