Go Back
brunkager

Brunkager opskrift

Men tilbage til bagningen af dem. Bagersvenden fra dengang jeg var barn, er her ikke mere. Og opskriften er åbenbart ikke gået i arv, så nu må vi selv bage vores brunkager.
5 fra 4 stemmer
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: Ca. 100 stk

Ingredienser

  • 90 g sirup
  • 50 g sukker
  • 50 g margarine beregnet til bagning
  • 1 tsk. potaske
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. revet citronskal – naturligvis af en usprøjtet citron
  • 300 g mel

Sådan gør du

  • Kom sirup, sukker og margarine i en gryde, og bring det i kog.
  • Tilsæt potaske, når massen bruser.
  • Tag gryden af varmen, og tilsæt kanel, allehånde og stødt kanel.
  • Tilsæt til sidst citronsaft og revet citronskal, og bland det hele godt.
  • Kom massen i en skål, og ælt mel i, til du har en ensartet dej.
  • Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  • Rul dejen ud, mens den stadig er lun.
  • Stik brunkager ud i ønskede former med kageudstikkere eller et glas. Den dej der bliver tilovers, kan rulles ud igen.
  • Sæt brunkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag brunkagerne i ovnen cirka 6-8 minutter.
  • Lad kagerne køle af på en rist, inden de lægges i kagedåser med tætsluttende låg.