Du får helt klart det bedste resultat, hvis dine råvarer er kolde – helt kolde – når du skal bage croissanter. Du kan derfor med fordel sætte dit mel i fryseren natten over, så det er koldt, når du skal bruge det.
Tilsæt æg, mel, sukker og salt, og ælt det hele sammen. Du kan sagtens gøre det på røremaskinen, hvis du har en sådan. Dejen skal være fast og kold, når den er færdigæltet.
Læg dejen i køleskabet i ½ time.
Læg smørret mellem to stykker mad- eller bagepapir, og bank det hurtigt fladt med en kagerulle, så du har en firkant på ca. 15 x 15 cm. Smørret må ikke nå at blive blødt.
Tag dejen ud af køleskabet, læg den på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på ca. 25 x 25 cm.
Læg smørret på midten af dejen, og fold alle fire sider ind over smørret, så du får en mindre firkant. Smørret skal være helt dækket.
Tryk eller rul forsigtigt dejen lidt fladere, og sæt den tilbage i køleskabet i ca. ½ time igen, til den er dejlig kold.
Tag dejen ud, læg den på et meldrysset bord, og rul den forsigtigt rektangulær, så den bliver ca. 1 cm høj.
Fold de to korte ender ind mod hinanden, og fold en gang til, så du har fire lag smør.
Sæt igen dejen i køleskabet i ½ ime.
Gentag punkt 8, 9, og 10.
Rul nu den kolde dej ud til en firkant på 60 x 30 cm.
Del den på midten, og skær hvert stykke i 10 trekanter.
Rul alle trekanter sammen fra den brede ende – ikke trække for meget, så dejen brister – til croissanter.
Sæt croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse – husk at lave god plads mellem dem. Hævningen tager et par timer.