Go Back
+ servings
Engelsk bøf

Engelsk bøf – opskrift

Måden at stege bøffen på er naturligvis ens uanset tilbehøret.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g små kartofler
  • 4-8 forårsløg afhængig af størrelse
  • 4 bøffer af oksefilet eller -tyndsteg a ca. 180 g 2-2½ cm tykke – tag dem ud ½ times tid før stegning, og drys dem med lidt salt på begge sider
  • 3 spsk. smør
  • 1 håndfuld friske krydderurter – f.eks. kørvel basilikum og purløg blandet
  • Skallen af 1 usprøjtet citron
  • 200 g rygeost
  • 4 skiver citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand – ca. 20-30 minutter.
  • Rengør imens forårsløgene, og skær det fra, som ikke kan spises.
  • Afpuds også bøfferne, dup den tørre, tryk dem en smule fladere med håndfladen, og brun dem så på begge sider i halvdelen af smørret.
  • Krydr med peber.
  • Steg bøfferne, til de er røde/medium/gennemstegte.
  • Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile.
  • Smelt resten af smørret, og svits de hele forårsløg på alle sider, til de har taget farve.
  • Skyl og hak krydderurterne, og bland dem sammen med citronskallen i rygeosten, og smag til med salt og peber.
  • Vend de varme kartofler i rygeosten.
  • Anret og servér med en skive citron.