Go Back
+ servings
melonsalat

Melonsalat med feta – opskrift

Jeg er én af de – vel nok få – personer, der ikke så godt kan forlige mig med vandmelon. Derfor har jeg til den her melonsalat brugt honningmelon. Jeg synes dog, at farven bliver lidt kedelig – og vi spiser jo som bekendt også med øjnene – så derfor kommer jeg uskrællede, røde æbler i.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 10 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 honningmelon – eller ½ vandmelon af medium størrelse
  • ½ agurk – dem forliger jeg mig heller ikke så godt med så hvis du vil komme mere i, er du velkommen
  • 2 røde æbler
  • 100 g feta eller salatost fra blok – det forliger jeg mig til gengæld ganske glimrende med så her er jeg nok lidt rundhåndet
  • Et par skvæt god olivenolie
  • Et par skvæt balsamicoeddike
  • Peber – fetaosten sørger for den salte side

Sådan gør du

  • Skyl melonen – skrællen skal ikke bruge, men der kan sidde snavs og bakterier på skrællen, som du ikke vil ”skære” ned i melonen, når du skærer den igennem.
  • Halver melonen, fjern kernerne, og kassér dem.
  • Skær skrællen af melonen, kassér den, og skær melonkødet i mindre stykker.
  • Skyl agurken, og skær den i mindre stykker. Er der mange kerner i agurken, så fjern dem.
  • Skyl æblerne, skær dem i tern – kernehuset kasseres.
  • Bland melon og agurk sammen i en skål.
  • Smuldr feta hen over. Gem evt. noget af det, og servér i en skål ved siden af – det er nok ikke alle, der er lige så vild med feta som mig.
  • Sprøjt lidt olivenolie og balsamicoeddike over, og kværn lidt peber over.