Jeg er én af de – vel nok få – personer, der ikke så godt kan forlige mig med vandmelon. Derfor har jeg til den her melonsalat brugt honningmelon. Jeg synes dog, at farven bliver lidt kedelig – og vi spiser jo som bekendt også med øjnene – så derfor kommer jeg uskrællede, røde æbler i.
100gfeta eller salatost fra blok – det forliger jeg mig til gengæld ganske glimrende medså her er jeg nok lidt rundhåndet
Et par skvæt god olivenolie
Et par skvæt balsamicoeddike
Peber – fetaosten sørger for den salte side
Sådan gør du
Skyl melonen – skrællen skal ikke bruge, men der kan sidde snavs og bakterier på skrællen, som du ikke vil ”skære” ned i melonen, når du skærer den igennem.
Halver melonen, fjern kernerne, og kassér dem.
Skær skrællen af melonen, kassér den, og skær melonkødet i mindre stykker.
Skyl agurken, og skær den i mindre stykker. Er der mange kerner i agurken, så fjern dem.
Skyl æblerne, skær dem i tern – kernehuset kasseres.
Bland melon og agurk sammen i en skål.
Smuldr feta hen over. Gem evt. noget af det, og servér i en skål ved siden af – det er nok ikke alle, der er lige så vild med feta som mig.
Sprøjt lidt olivenolie og balsamicoeddike over, og kværn lidt peber over.