Min opskrift på paella er ret ny. Derfor må jeg hellere se at få skrevet den ned. Den blev skabt forleden, da vi fik uventede gæster – paella er nemlig enkel at øge ved at tilsætte flere ris og mere grønt.
Vejret var fint, så grillen blev kørt ud, og der blev tændt op, mens vi sad og hyggede med et glas køligt hvidvin og skar de skyllede grøntsager ud i skyggen af de store ahorntræer.
600grejer eller ca. 1 kghvis du vælger dem med skal – jeg havde lidt af hver, både de små grønlandske og dem, der har fået lov at beholde halespidsen på
2usprøjtede citroner
Salt og peber
Sådan gør du
Vi skar peberfrugtens kød – uden kerner og stok – i tern.
Derefter skar vi forårsløgene – uden roden – i skrå stykker på et par cm.
Halvdelen af olien blev varmet i en stor pande, og grøntsagerne blev svitset heri i et par minutter, hvorefter de blev taget op og resten af olien hældt på panden.
Ris og safran blev svitset, til risene var gennemsigtige.
Hvidvin blev tilsat og kogt ned, til vinen næsten var væk.
Herefter blev bouillonen tilsat, og det hele simrede under tætsluttende låg i ca. 20 minutter, til risene var næsten færdige.
Imens blev citronerne skåret i både.
Da de 20 minutter var gået, kom de svitsede grøntsager og rejerne i risen og varmet godt igennem.
Salt og peber blev tilført efter smag, og der blev pyntet med citronbådene.