Go Back
+ servings
pommes frites

Pommes frites – eller pomfritter – i ovn

Så frem med kniven og strygestålet, og skær dine egne pommes frites – eller på godt dansk: Pomfritter.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg bagekartofler
  • ¾ dl eddike – almindelig lagereddike
  • Rapsolie – sådan et godt skvæt vel ¼ til ½ dl
  • Revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • Salt

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne – du kan også lave den grovere version, hvor du vasker dem grundigt, men beholder skrællen på.
  • Skær kartoflerne i stave – du bestemmer tykkelsen, selv kan jeg godt lide, de har en størrelse på ca. 1½ x 1½ cm.
  • Skyl dem i flere hold koldt vand – for at skylle så meget stivelse ud som muligt.
  • Kom pommes fritene i en gryde med vand, så det dækker og eddike, og kog dem i 5-8 minutter, efter vandet er kommet i kog – det giver dem den lækre, syrlige smag, som pommes frites skal have.
  • Lad dem herefter dryppe og køle af – gerne til de er helt kolde, men det er ikke absolut nødvendigt.
  • Tænd ovnen på 220° C.
  • Kom de afdryppede, afkølede pommes frites over i en bradepande.
  • Hæld olien over dem, og drys med citronskal og fennikelfrø – andre krydderier eller smagsstoffer kan også anvendes helt efter smag – og bland.
  • Kom pommes fritene i ovnen, og steg dem til de er gyldne – ca. 25-30 minutter.
  • Drys med salt.