Go Back
+ servings
Stegt lever

Stegt lever – opskrift

Lever skal ikke steges for længe. Så bliver den grynet og tør, og så er det ikke spor lækkert. Jeg har i denne opskrift brugt kalvelever, men svinelever kan tilberedes på samme måde, dog skal det have lidt længere stegetid.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 løg
  • 600 g kalvelever
  • 4 spsk. mel
  • 30 g smør
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil løgene, og skær dem i ringe.
  • Rens leveren for hinder, skyl den i koldt vand, og skær den i 2-3 cm tykke skiver.
  • Varm halvdelen af smørret op i en dyb pande, og steg løgene ved jævn varme, til de er brune og bløde.
  • Tag dem af panden, og hold dem varme.
  • Skru op for varmen, og tilsæt det sidste smør og olien, og steg leverskiverne – evt. ad flere omgange, hvis der ikke er plads på panden – ved høj varme i 2-2½ minut på hver side.