Hæld mel op – gem lidt til udrulningen – på et tørt, renvasket bord eller i et stort fad med flad bund.
Lav en fordybning i midten af melet, og slå æggene ud i den.
Ælt melet lidt ad gangen ind i æggene. Det kan virke som om, at det ikke vil bliveen sammenhængende dej. Men bare rolig. Det skal nok komme. Når dejen føles sommodellervoks, så er den færdig.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, så den ikke tørrer ud, og lad den hvile i mindst15-20 minutter, men gerne et par timer.
Tag en knytnævestor klump dej, bank den lidt ud, drys mel over, og kør den herefter igennem pastamaskinen på den højeste indstilling.
Fold den nu noget fladere dej sammen, og kør den igennem en gang til på højeste indstilling.
Sæt indstillingen et hak ned, og kør dejen igennem igen.
Fortsæt på denne måde, til dejen har en tykkelse på ca. 1 mm. Drys mel på, når det er nødvendigt.
Dæk den færdigrullede pasta med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke, såden ikke bliver tør, mens du ruller resten af dejen ud.
Skær dejen i strimler/bånd. Husk at dække dem til, så de ikke bliver tørre, hvis duikke koger pastabåndene med det samme.
Noter
Derudover skal du bruge en pastamaskine eller være usandsynligt god med en kagerulle.Tip: Hvis du vil have en grovere pasta, kan du skifte noget af melet ud med groft mel.