Go Back
svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i ovn – opskrift

Det er ikke en langtidsmarinering. En halv times tid er nok, men selvfølgelig sker der ikke noget ved at lade svinemørbraden ligge længere tid i marinaden.
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Samlet tid: 1 time
Kalorier: 2198kcal

Ingredienser

  • 2 små fed hvidløg
  • 1 spsk. brun farin
  • 4 spsk. sojasauce
  • 2 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 svinemørbrad
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil hvidløgsfeddene, og knus dem.
  • Kom dem i plastikpose beregnet til fødevarer og som er stor nok at rumme mørbraden også.
  • Kom også brun farin, sojasauce og chiliflager i posen. Bland det godt.
  • Kom mørbrad i, luk posen, og massér marinaden godt rundt på mørbraden.
  • Læg posen med indhold i køleskabet i ca. ½ time.
  • Tænd ovnen på 220° C.
  • Tag mørbraden op af marinaden, og læg den over i et ovnfast fad med det af marinaden der hænger ved – resten kan bruges i saucen – drys med salt og peber.
  • Sæt fadet i ovnen – når den er varm – og steg mørbraden i ca. 15 minutter eller til den har en centrumstemperatur på ca. 55° C.
  • Lad mørbraden hvile i minimum 10 minutters tid. Herefter kan den skæres i tykke skiv

Noter

Det er en smagssag hvad du vil servere til din mørbrad. Den på billedet har jeg anrettet med pommes Anna – den opskrift finder du andet steds her på sitet – dampet broccoli, og en sauce lavet af resten af marinaden, bouillon og fløde og smagt til med salt, peber og paprika.
God fornøjelse og velbekomme.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 2198kcal | Kulhydrat: 4g | Protein: 376g | Fedt: 64g | Mættet fedt: 21g | Kolesterol: 1179mg | Natrium: 1201mg | Kalium: 7168mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 120mg | Jern: 18mg