Tørrede kokosflager eller frisk kokosnød i småhøvlede stykker
Sådan gør du
Bland mælk, chiafrø, kokosmel, agavesirup og vaniljesukker i en skål, og sæt det i køleskabet natten over eller i hvert fald en times tid.
Skræl mangoen når morgenstunden gryr og dagens første sult nærmer sig, skær den i mindre stykker og blend den til en cremet puré.
Tag chiagrøden ud af køleskabet, og rør den godt igennem.
Fordel grøden i portionsskåle, fordel også mangopuréen i skålene og top alle portionerne med kokosflager – tørre eller friske.
Noter
Når chiafrøene bliver opløst i væske får de en nærmest geleagtig overflade der til at starte med kan føles lidt specielt i munden – nogle mener faktisk det får dem til at passere gennem fordøjelsessystemet hurtigere, men det skal jeg lade være med at udtale mig om, for jeg har ikke kunnet finde noget videnskabeligt belæg for dette.Men forbered dig på en helt anderledes smag og fornemmelse end du er vant til i din morgengrød – nå ja, og så er det jo en kold grød, ikke varm som f.eks. havregrød.