Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Røget ål med røræg – opskrift
Se derfor hellere at få den spist med det samme. Du får opskriften på røget ål og røræg lige her, og den er både hurtig og nem at gå til.
4.43
fra
7
stemmer
Samlet tid:
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Antal:
4-6 personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
4
æg
▢
¾
dl
mælk
▢
1
lille klat smør eller stegemargarine
▢
1
røget ål
▢
6
skiver
valgfrit brød – på billedet er det en skive flerkornsbaguette
men det kunne lige så godt være hjemmebagte flutes
▢
Smør til brødet
▢
Purløg
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pisk æg og mælk sammen.
Tilsæt salt og peber.
Smelt smørret på en pande ved medium varme, det skal ikke brune.
Kom æggemassen på, og lad den lige tage lidt varme, så den bliver en lille smule fast i bunden, men stadig uden at brune.
Vend rundt i æggemassen med en palet eller lignende.
Tag panden af varmen, når æggemassen er næsten stivnet, og lad den stå et par minutter og sætte sig.
Del imens den røgede ål i 8-12 stykker – afhængig af størrelse på ålen, og hvor mange personer der skal være til. (Se vejledning nedenfor).
Smør 6 skiver brød med smør.
Læg ålestykkerne på brødet og røræg ovenpå.
Pynt med klippet purløg.