Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Stegt andebryst – opskrift
Den ret jeg bringer opskriften på her, er stegt andebryst, men skulle du være så heldig at komme i nærheden af en gås, kan gåsebryst – og vi taler ikke om kagen – tilberedes på samme måde.
4.15
fra
14
stemmer
Ret:
Hovedret
Køkken:
Dansk, Fransk
Samlet tid:
32
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Calories:
154
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
Andebryst
– afhængig af størrelsen er der mad til 2-2½ personer i et andebryst. Et andebryst vejer fra ca. 180-300 g
▢
Salt
Sådan gør du
Rids skindet på andebrystet i rudemønster med en meget skarp kniv uden at skære ned i kødet.
Læg det med skindsiden nedad på en kold, tør pande, skru op til kraftig varme, og steg i ca. 3 minutter, til fedtet er ved at smelte.
Steg videre ved jævn varme i ca. 10 minutter, til skindet er gyldent.
Vend andebrystet, og steg på kødsiden i 6-7 minutter – 5-6 minutter længere, hvis du vil have andebrystet helt gennemstegt.
Tag kødet af panden, drys med salt, og lad kødet hvile i 7-10 minutter, inden du skærer det i skiver før serveringen.
Sådan laver du andebryst i ovn
Tænd ovnen på 170° C og lad ovnen varme op, mens du bruner andebryst(erne) på panden.
Skær med en skarp kniv rudemønster i skindet uden at skære ned i kødet.
Læg andebrystet med skindsiden nedad på en tør, kold pande.
Skru helt op for varmen, og steg, til fedtet begynder at smelte – ca. 3 minutter.
Brun den anden side af brystet i ca. 1 minut.
Steg andebrystet færdigt i ovnen i 10-12 minutter – 5-6 minutter mere, hvis det skal være gennemstegt.
Tag brystet ud af ovnen, drys med salt, og lad det hvile i 7-10 minutter inden udskæring.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
154
kcal
|
Protein:
25
g
|
Fedt:
5
g
|
Mættet fedt:
2
g
|
Kolesterol:
96
mg
|
Natrium:
71
mg
|
Kalium:
335
mg
|
Vitamin C:
8
mg
|
Calcium:
4
mg
|
Jern:
6
mg