Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sukkerglaserede pekannødder – opskrift
Pekannødder minder meget om valnødder i sit udseende, dog er pekannøddekernerne sædvanligvis lidt smallere. Men smagen er anderledes. Pekannødder er fyldige i smagen, søde og sprøde, hvor valnødden er lidt mere bitter. Men nu til opskriften.
5
fra 1 stemme
Ret:
Dessert, fingermad, Julemad, Snack
Forb. tid:
5
minutter
minutter
Tilb. tid:
1
time
time
Samlet tid:
1
time
time
5
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
nem
Servings:
12
personer
Calories:
370
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2½
dl
sukker
▢
¾
tsk.
salt
▢
½
tsk.
stødt kanel
▢
1
æggehvide
▢
1
spsk.
vand
▢
500
g
pekannøddekerner
Sådan gør du
Tænd ovnen på 120° C varmluft.
Læg bagepapir på to bageplader.
Bland sukker, salt og stødt kanel, og sæt til side.
Pisk æggehvide og vand, til det er skummende. Det skal ikke være stiftpisket bare skummende, og så der ikke er mere ”flydende” tilbage.
Vend nøddekernerne i æggehviden. Grundigt, så æggehviden bliver jævnt fordelt på alle kernerne.
Vend det herefter over i kanelsukkeret. Vend igen grundigt, så kanelsukkeret bliver ligeligt fordelt på alle nøddekernerne.
Fordel nu nøddekernerne på bagepladerne, så de ligger i ét lag, lidt spredt fra hinanden.
Sæt pladerne i ovnen i en time. Vend rundt i nøddekernerne ca. hvert kvarter.
Noter
Tag pladerne ud af ovnen, og lad nøddekerner afkøle, før de sættes til livs.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
370
kcal
|
Kulhydrat:
27
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
30
g
|
Mættet fedt:
3
g
|
Flerumættet fedtsyre:
9
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
17
g
|
Natrium:
29
mg
|
Kalium:
176
mg
|
Fiber:
4
g
|
Sukker:
22
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
30
mg
|
Jern:
1
mg