Syltede grønne figner, kan du købe i nogle supermarkeder. De egner sig fortrinligt til ost, salat eller dessert. Når nogle af fignerne på dit figentræ ikke at blive modne, kan du altså med fordel sylte dem. Akkurat som du kan lave syltede grønne tomater af de tomater, der ikke kan nå at få sol nok, så de bliver røde.
Vask fignerne, skær stilken af, og kog fignerne i 10 minutter i så meget vand, at det dækker.
Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af, så du kan røre ved dem.
Klem forsigtigt om fignerne – de må ikke sprække, men bitterstofferne skal ud af skallen. Her vil jeg anbefale dig at bruge engangs- eller gummihandsker. Fignerne er klæbrige, og det afgiver en del farve.
Kog igen fignerne i så meget vand, at det lige dækker.
Gentag pkt. 2 og 3.
Kog vand (de 12 dl) og sukker sammen til en lage.
Tilsæt figner og nelliker, og lad det hele simre i 25 minutter.
Tilsæt citronsaft, og kog endnu 5 minutter.
Kom de syltede grønne figner på skoldede, atamonskyllede glas, og hæld lagen over.